Eftersvall

Så, mitt senaste inlägg ledde till en hel del uppståndelse. Det slog mig faktiskt inte överhuvudtaget att det skulle kunna bli så. Väldigt många kvinnor hörde av sig och sa att de kände igen sig (vilket är himla tråkigt), och många (av alla kön) tycker att inlägget var bra och välskrivet (när jag postade det så kändes det mest förvirrande men ser ändå en röd tråd nu i efterhand). Många, framförallt killar, har också berättat att inlägget har gjort att de börjat tänka och se saker på ett annorlunda sätt, eftersom att en del av de händelser jag beskrev inte är något de reflekterat över tidigare. Det gör mig glad. Det är kul att få människor att se saker ur andra perspektiv, och framförallt blir jag glad över att inlägget når fram och tas till sig av de som kanske inte insett tidigare att de kan göra något åt detta.
 
Jag fick dock också lite kritik, och jag vill bara tydliggöra att när jag skriver "män" eller "kvinnor" så menar jag inte alla (vilket jag tycker borde vara självklart att förstå). Jag är inte heller ute efter att dela upp människor. Jag förstår mycket väl att det inte går att dra människor över en kant, och det var inte min intension heller. Däremot känner jag också att det borde vara ganska självklart, och jag vill be er som ofta känner att ni måste påpeka "inte alla män!!" kanske kan försöka se förbi detta icke-problem och faktiskt se det riktiga problemet istället i diskussioner.
 
När jag pratar om feminism eller orättvisor så är jag inte ute efter att sätta dit någon. Jag vet mycket väl att killar kan bli våldtagna och att tjejer kan våldta. Jag vet mycket väl att det finns massor av problem i samhället som är till mäns nackdel. Jag vet mycket väl att det finns kvinnor som är kvinnohatare (det är väl inte så konstigt egentligen när vartenda magasin i hyllan i affären berättar för oss hur vi ska vara och se ut och att vi aldrig duger som vi är). Jag ser feminism som en lösning på allas problem oavsett kön, för i min värld är feminism något som innebär att alla människor oavsett kön ska ha samma förutsättningar, att du inte kan använda ett kön för att trycka ner det andra.
 
Ville bara klargöra detta då jag i efterhand såg att jag använt orden "män" och "kvinnor" väldigt mycket istället för "människor" i det förra inlägget. Om jag får försvara mig så vill jag dock påpeka att anledningen till detta är att de flesta orättvisor jag utsatts för är tyvärr av män, därav den omedvetna generaliseringen.
 
Till sist, så var det några som påpekat att jag eventuellt hänger ut en person med min föregående text. Jag vill påpeka att inget namn står någonstans. Dessutom är min gamla blogg är stängd för allmänheten, så om man tror att personen hade kunnat finnas med där så går det ändå inte att testa den hypotesen. Ni som tror att ni vet vem det handlar om får liksom tro vad ni vill. Vad denna person gjort mot mig tycker jag är vidrigt, och jag tänker inte be om ursäkt för hens handlingar. Det får hen själv stå för. Jag har inte gjort något fel, och jag tycker det är idiotiskt att försöka få mig att må dåligt över att jag skulle "hänga ut" någon (tänk på att jag hade kunnat polisanmäla händelserna, så att jag istället skriver anonymt i min blogg är väl ganska snällt i jämförelse). Vill framförallt påpeka att tanken med det förra inlägget hade noll att göra med att hänga ut någon, jag ville bara visa vad som format mig och varför jag tycker att feminism är viktigt.
 
Med det sagt så önskar jag er en fortsatt trevlig vecka och jag återkommer troligtvis i helgen med roligare och lättare inlägg. Det är ju F1 röj i helgen så jag tänkte se till att bli frisk tills dess!
2
Zyllah

Jag läste ditt förra inlägg och tyckte det var väldigt bra skrivet. Jag såg precis en video av en tjej som nedvärderade feminism så himla mycket, vilket är jätte tråkigt. Bara för att en sak inte hänt just den personen betyder det inte automatiskt att det inte är ett problem för andra. Människor har ibland lite svårt att se utanför sin egen bubbla känner jag, vilket gör det svårt att föra diskussionen vidare tyvärr. Men väldigt bra skrivet!! <3

birgitmaria

Jag tycker din text var så bra!! Det är ju lite konstigt att du måste göra ett förtydligande till den. Den var ju klockren! Du är ju bra mkt yngre än mig, ändå känner jag igen mig i en hel del. Utvecklingen går tydligen alldeles för långsamt...
Kul att hitta till en ny blogg i alla fall :-)