Hudstatus

En annan läsare som följt mig länge bad mig att posta bilder på mitt ansikte. Ni som följt mig vet att jag har en hudsjukdom som heter perioral dermatit och att jag just nu äter isotretinoin (samma verkande ämne som roaccutan) just nu och har gjort sedan mars/april. Jag äter en tablett (20 mg) om dagen och har gjort så sedan kuren började. Förutom extra torra läppar (som gärna spricker) och övrig torr hy så känner jag inte direkt av några biverkningar, absolut inte som förra kuren (2012) i alla fall. Visst kan jag ibland känna att lederna är lite ömma och jag var rätt solkänslig i Egypten, men det är inte saker som stör mig. Det är skönt. Har senaste tiden fått massor av komplimanger för min hy, något jag är otroligt ovan vid (men blir glad av) eftersom ni vet min "livshistoria" vad gäller mitt ansikte. Så, allting är toppen för tillfället, och jag kommer inte avsluta kuren förrän i april nästa år. 4 månader to go!
 
 
1
Amanda

Hej Josefine,
Halkade in på din blogg när jag sökte runt om Perioral dermatit. För ca 7 år sedan åt jag Tetracyklin Meda i måååånga omgångar för behandling av svår ungdomsacne för det slutade alltid med att acnen kom tillbaka. När jag blev äldre så slutade jag med Tetra och min hy blev bättre, tills för 2 år sedan... Då jag fick Perioral Dermatit... Jag behandlades med en kräm (protopic) men inget resultat efter 6 veckor så ytterligare en antibiotika-behandling (Tetralysal) Det blev lite bättre, men dessvärre nu efter ett år har det kommit tillbaka. Var hos vårdcentralen idag och bad om remiss till hudläkare men fick till svar att läkaren skulle säga samma sak som vårdcentralen... Fick efter många om och men en remiss, och samma antibiotika som förut även fast jag sa att det kommit tillbaka efter den antibiotikan.

Blev en lång kommentar haha.. SÅ nu till min fråga: läste att du fått isotertinion (liknande roaccutan) Hur fick du den medicinen? Och har du vart nöjd? Jag har aldrig hört talas om den, känner till roaccutan och har velat bli behandlad med den men fått svar att den är för stark.
Har inte hunnit läsa din blogg ordentligt än, kanske hittar mina svar där.

Kram