Vad som händer och fötter

Finaste hästen efter grym träning i torsdags
 
 Tentapluuuugg och alla medel är tillåtna; Pepsi Max och chokladdigestive hör annars inte till vanligheterna.
 
Jag och Måns spanade in lägenheten som numera är Martins och vår. 
 
 Funktionärskick-off igår
 
Det har hunnit hända massor av grejer sedan jag bloggade sist. Bland annat har jag hunnit få en hysterisk prestationsångestgråtattack, skrivit tenta som gick bajs (för att sedan vilja gråta lite mer när jag ser facit och hur j-vla lätta svaren är när frågorna är formulerade som att du behöver Einsteins hjärna för att kunna lösa dem) samt bestämt mig för att råplugga flerdimen. 3½ dygn, det är luuugnt. Ehrm. 
 
Well, jag har också tränat mitt första tränarledda dressyrpass. Allting hon sa kunde jag ju, men hade liksom fallit i glömska, så det var mest "ahaaa"- och "jamenjusteee"-upplevelser. Spirit gick som en bångstyrig hopponny första kvarten och som en fullfjädrad dressyrhäst sista halvtimmen -  det var en enorm skillnad. Han har lätt för att gärna vara lat och gå lite långsamt, sväva lite länge i steget (på "fel" sätt, utan power liksom) och ignorerar gärna mina skänklar. Lösningen är lika simpel som den var svår för mig att inse på egen hand: rid framåt. Minsta lilla motstånd/att han inte lyssnar i skritten: få honom att trava framåt. Samma sak i traven? Well, få honom att trava ännu mer framåt. Galoppen? Samma sak: rid honom ännu mer framåt. Så att han springer för allt vad han är värd framåt ett par steg. Detta gör verkligen vartenda gång jag känner att han ignorerar mig. Han måste bli mer uppmärksam! Detta ska göras medan du har lagom "motstånd"/tyngd i din hand, och hästen ska helst vara i form. Om han inte går i form, ställ ömsom utåt ömsom inåt för att få honom att ta lite mer på bettet. Att rida korta sekvenser skänkelvikning i alla gångarter längst med långsidorna och rida rakt framåt i power däremellan gav otroligt bra resultat också. Allt detta är saker jag hört innan, men so liksom fallit bort längst vägen utan tränare. Jag är supernöjd med träningspasset och har världens träningsvärk även idag, två dagar senare. Sååå taggad på att komma framåt nu!
 
En annan kul grej: jag ska flytta ihop med min bästa vän, även kallad le boyfriend, samt en vän till. Inflyttningsdatum är 1 november i en superfin lägenhet på våning 0 borta på Kämnärs. Vi har till och med en enorm uteplats som är inhägnad med staket, skulle snarare vilja kalla det trädgård (se bild). Är så sjukt taggad på detta, tänk att äntligen ha ett eget kök, bo bredvid gym, simhall och mataffär bland alla andra teknologer och detta med fina vänner. Vill bara åka och köpa flyttkartonger så att jag kan plocka ner grejerna från mitt rum NUUU (är ju typ aldrig där längre ändå, hehe). Enda grejen är att jag har såååå mycket prylar och har den senaste tiden insett att jag klarar mig med 1/6 av alla kläder jag äger, min dator och min telefon. Behöver liksom inget annat, men är ändå så galet materialistisk att jag fäster mig vid aaaallla mina onödiga prylar som jag inte alls behöver och därför inte vill göra mig av med. Mhm, detta blir intressant. Väldigt intressant. Är supertaggad i alla fall, vill flytta nu!
 
Annars då? Var funkiskick-off igår inför nollningen som börjar på måndag. Vi bara hängde, lärde oss nolledansen (assvår, men nu kan jag den!) och avslutade med feeest. Massor av beerpong och mer nolledans. Är lite ringrostig på den där beerpongen, tur att det snart är nollning så att vi får rätt på den talangen också, hehe.