Tränings- och tävlingsterminen

Äntligen har jag satt mig ner och tittat på tävlingsterminen, hittat en tränare (starting next week!), samt lagt upp ett (just nu preliminärt) träningsschema. Jag är grymt taggad på den här hösten. Jag är taggad på skolan. Jag är taggad på min egen träning. Jag är grymt taggad på min och Spirres träning. Det kommer bli tufft, men det kommer bli så bra. 
 
Tjejen jag ska testa att träna för har jag inte jättebra koll på ännu, men jag tycker det är värt att testa. Tänker att så snart vi kommit upp oss lite och inte behöver skämmas för våra skolor och liknande så kan man alltid kolla om Pernilla André Hookfeldt eller Bo Jenå har tid att träna oss (känner bara att det är på sin plats att rida på en viss nivå och ha en viss grundkondition först). 
 
Jag har i alla fall lagt upp ett preliminärt träningsschema att rida efter. Jag vet ännu inte vilken dag som vi kommer att träna för tränare, och jag inser kanske att mitt skolschema passar bättre ihop med ridningen på ett annat sätt, därför är det preliminärt. Det kommer såklart också att ändras i takt med att vi blir bättre, samt se annorlunda ut på tävlingsveckor.
 
Målet är att få in så mycket olika sorts träning som möjligt. Ju mer varierande träning, desto mindre risk för skador - precis som för människor. Dessutom vill jag att träningen ska bli rolig och allsidig och då krävs det såklart varierande träning. 
 
 
SPIRRES TRÄNINGSSCHEMA
Måndag.  Dressyr (kandar), effektiv arbetstid 30 min
Tisdag.  Uteritt 30-60 min eller markarbete på ridbana, effektiv arbetstid ca 25 min.
Onsdag.  Longering 20 min, inspänd, alternativt dressyr "jogging" på träns med fokus på låg och rund; höja ryggen och sänka nacken; lite "myssamling" mot passage samt (arbets)galoppiruett. 
Torsdag.  Dressyr (kandar), effektiv arbetstid 20-30 min (pga mitt schema har jag begränsat med tid)
Fredag.  vila
Lördag.  Uteritt fokus galopparbete (kondition), 4 intervaller á 200 m (100% effort) på galoppbana eller stubbåker
Söndag. Longering 20 min, inspänd
 
Hur ser ert träningsschema ut?
dressyr - träningsschema - tävlingstermin