Starting strength

Det är nog lite löjligt hur obsessed jag är med magrutor, men en vältränad mage är ju to die for. Tänk när denna är full med riktiga rutor igen  
 
Vet ni vad, jag ska börja träna igen. Alltså, på riktigt, inte sådär sporadiskt som det varit sedan typ förra sommaren. Finally, känner jag. Vart tiden ska komma ifrån vet jag inte, men jag tänker skapa mig den tiden, helt enkelt. Jag har saknat det som sjutton. Det ska bli extra kul eftersom Måns vill träna med mig och vi kommer köra samma träningsprogram - starting strength. Jag vill bli starkare i hela kroppen (kanske framförallt överkroppen då den är löjligt svag i jämförelse med benen). Som bonus hoppas jag på att få lite fastare kropp och framförallt mer definierade muskler (hade ju varit grymt att kunna dra på sig sina favoritjeans utan att de skaver på höfterna). Jag kommer att träna med målet att bli starkare och få mer definition, inte att få mer volym i musklerna.
 
Mitt första pass var i tisdags och mitt andra pass var idag. Så snart jag är tillbaka i Lund blir det att skaffa gymkort och ett självförtroende stort nog att våga lyfta fria vikter på ett gym med många besökare samtidigt, hehe (gillar inte att träna själv bland folk, tycker det är obehagligt när folk tittar vilket extremt många har för vana att göra).
 
Det bästa med programmet Starting Strength är att det är 3-split, så jag skulle kunna (i värsta fall) slänga in 1-2 pass på helgen och det sista på en vardag när Spirre ändå ska vila, på så sätt kommer det inte ta särskilt mycket extra tid för mig. Tänker börja träna på Actic vid Sparta eftersom det ligger mellan LTH och hem. Jag ser dessutom fram emot att gå på yoga igen (Actic har ju pass också)! Egentligen skulle jag såklart vilja hinna med att träna kondition i form av löpning eller spinning också, men det känner jag får bli en bonus till att börja med, och när jag kommit in i detta programmet och det blivit "vardag" så kanske det blir lättare att få in annat också (alternativt byta ut ett styrkepass mot kondition istället). Vi får se, vi får se. Detta ska bli så roligt, jag kan nämligen inte förklara hur frustrerad jag blir när jag märker att min styrka eller kondition inte riktigt är som den varit tidigare. 
 
Ni anar inte hur taggad jag är på att äntligen bli vältränad igen!