Pannkakor [glutenfri, äggfri, vegan]

Idag blev det pannkakor till lunch/eftermiddagsfika. Perfekt pluggpaus med pannkakor och film medan regnet öser ner utanför. William kom dessutom hem från jobbet alldeles perfekt tills de var klara. Mys, mys, mys. Lyckades experimentera ihop ett recept på glutenfria och veganvänliga pannkakor (det vill säga: de är gjorda utan att använda både komjölk och ägg). Jättelätta att göra, fantastiskt goda att äta!
 
 
PANNKAKOR, ca 20 st
100 g vegetabiliskt margarin
5 dl (rå)rismjöl
1 dl potatismjöl
1 dl maizena
1 tsk bakpulver
1 krm xantangummi (kan uteslutas)
1 krm salt
ca 9 dl växtmjölk (t. ex havre- eller sojamjölk)
½ tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
½-1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
 
GÖR SÅHÄR
Smält margarinet och låt svalna medan du blandar ihop alla torra ingredienser. Häll ner mjölken i margarinet och blanda därefter ihop vätskan med de torra ingredienserna. Det behövs ca 1 dl smet per pannkaka, så jag tycker att ett decilitermått är perfekt att skopa upp smeten med. Stek pannkakorna på medelhög till hög värme till ovansidan har stelnat och undersidan fått lite färg. Vänd på dem och stek ytterligare någon minut för att få lika fin färg på andra sidan. Ät med goda tillbehör som till exempel sylt, sirap, chokladsås, jordnötssmör och/eller banan. 
 
NJUT!
 
glutenfri - pannkakor - recept - vegan - äggfri