Lite om allt möjligt

Myskväll med kladdkaka och vin i söndags. Egentligen skulle vi haft picknick i Botan, men det var lite skakigt väder så det fick bli på rummet.
 
 Red första dressyrpasset på kandar på sisådär 4 månader igår
 
 Tränade med Måns
 
 Pluggade och kollade GP-küren igår (HÄR SNACKAR VI MOTIVATION!!)
 
 Trött kille med nya skossor idag
 
 Lite överansträngda ben = gallor
 
Helgen avslutades på bästa sätt med kladdkaka och vin. Med andra ord var jag som en ny människa som energiskt studsade upp ur sängen igår, för att sedan släpa med mig Måns till gymmet. Knäböj på 35 kg, bänkpress på 35 kg samt marklyft på 55 kg stod på schemat, och sedan maaaassor av stretch därefter. Mina höfter och ljumskar börjar äntligen ge med sig, stretchar ju oftare nu när jag tränar mer (#winning). 
 
Efter gymmet blev det frukost följt av stallet. Jag red Spirre på kandar för första gången sedan april, och det gick förvånansvärt bra. Han blev rejält trött dock och var trött även i morse när jag var där, så det blev bara lite fri longering och han orkade inte ens göra några glädjeskutt som han alltid gör annars. Dags att öka på foderstaten nu när han rör sig och tränar mera. Vi behöver energi!
 
Något jag dock känner är att jag är väldigt osäker på allt jag gör. Jag tycker att jag grejar onödigt mycket med händerna hela tiden, är alldeles för lätt (faller alltså framåt) i sitsen och rider skolor och så vidare alldeles för dåligt. Därför är jag grymt taggad på första träningsledda träningspasset på ett helt år(!). Torsdag morgon, är så taggad. 
 
Igår märkte jag att Spirit fått lite gallor på benen, och han brukar aldrig ha gallor. För er som inte vet, så är en galla en vätskefylld "bubbla" som bildas vid leder eller senskivor, och vätskan består alltså av ledvätska. Det är oftast inget farligt, men något man ska ha koll på: det får inte ömma och göra ont. Oftast hjälper det med liniment, nedkylning, lindning av benen eller att på annat sätt öka cirkulationen i benen för att bli av med dem. Hästen kan få gallor av en mängd olika anledningar så som foderbyten, inflammation, infektion, ökad ansträngning med mera.
 
I vårt fall är det glasklart ökad ansträngning som är problemet och eftersom gallorna är mjuka och inte gör ont så är det inget problem annat än kosmetiskt. Dessutom försvinner de igen efter ungefär två dagar på honom. Igår lindade jag dock benen under ridpasset och det hjälpte, även om de var tillbaka lite i morse igen (brukar annars aldrig linda eller rida med benskydd annars då jag anser att han måste lära sig att ha koll på sina ben och inse att det gör ont att sparka in dem i varandra). Jag tänker dock ändå köpa kyllera nästa gång jag passerar typ Hööks, så att jag kan smidigt kyla ner benen på honom efter intensiva träningspass (det är främst galoppträningen och tuffare dressyrpass som ger honom gallor, men jag tror att när hans kropp vant sig vid den nya träningsnivån så kommer det sluta bli gallor också - dock tänker jag hjälpa honom på traven och testa kyllera som jag vet fungerade bra på min ponny). 
 
Annars då. Mitt liv flyter på ganska snabbt, det är mycket tentaplugg och sådant på schemat. Igårkväll låg jag i sängen med en halvliter varm choklad och tyckte synd om mig själv, mådde inte alls bra och kände mig helt slut. Min kropp har nog inte heller riktigt vant sig vid upptrappning i träningen. Idag blir det därför mest stillasittande tentaplugg och eventuellt lite yoga ikväll innan tidig sänggång.