[Guide] 10 tips för att tentaplugga effektivt

 
Så var det augusti igen vilket innebär att vissa av oss har omtentor och därmed massor av tentaplugg framför oss. Kanske är du redan mitt uppe i det, som jag? Frågan är, hur effektivt tycker du att pluggandet går? Well, här kommer en tentaguide för er som är mitt uppe i tentaplugget och vill lyckas lite extra. 
 
 
 
10 tips för att tentaplugga effektivt 
 
1. Öppna böckerna och stirra i dem i en halvtimme. ge dig sedan en klapp på axeln och ta två timmars paus som belöning, och njut av vetskapen om att du fick till en riktigt effektiv plugghalvtimme (efter den där kvarten på instagram då alltså).
 
2. Städa undan på skrivbordet för att få ordentligt med plats att plugga. inse att du lika gärna kan städa hela korridoren, med en tandborste, när du ändå håller på.
 
3. Slå upp böckerna igen och inse att du är lite hungrig. Lika bra att laga matlådor inför hela veckan när du ändå är igång. 
 
4. Inse att du pluggar bättre med kompisar. Bjöd över lite vänner för pluggkväll. Bestäm er sedan för att det var så längesedan ni sågs att ni borde passa på att gå ut ikväll när ni ändå är igång. Bäst att börja planera outfit med andra ord. 
 
5. Ställ klockan tidigt på morgonen så har du massor av tid att plugga under dagen. Var sedan så trött att du läser samma uppgift femton gånger utan att förstå frågan en enda gång. Inse att en powernap är på sin plats och sov tre timmar. 
 
6. Läs en bok om studieteknik eftersom det känns som att du inte riktigt lär dig något trots att du ju pluggar hela tiden. Glöm inte att ta två-timmarspauser efter varje halvtimme, och om du alls avslutar boken så kom ihåg att imorgon är bästa dagen att börja (om inte imorgon är en tisdag eller onsdag, då är givetvis måndag bäst att börja på). 
 
7. Lär din pojkvän apportera t-shirts som du kastar ner från balkongen, för skojs skull. Man vet aldrig när det är användbart i programmeringen eller matematiken. 
 
8. Sätt dig återigen ner med en kopp te och ta ett djupt andetag. Öppna böckerna igen och inse att "juste, jag skulle ju göra den där grejen också. Bäst att jag gör detta och detta och detta först, innan jag börjar plugga, så att jag inte glömmer det". 
 
9. Man pluggar oftast bra med stimulerande musik i bakgrunden. Logga därför in på Sporitfy och inse att du måste rensa den där listan från 2012 som du aldrig lyssnar på. 
 
10.  När du ändå sitter vid datorn och (ska börja) pluggar, passa på att ta en paus på tre timmar för att hinna se en tutorial på youtube om hur man pratar med giraffer, och glöm givetvis inte att blogga om hur man blir framgångsrik i sitt tentaplugg när du ändå är igång. 
 
 
Lycka till med prokrastingeringen eh jag menar tentaplugget!