en perfekt torsdag

 
 
Ännu en pluggfri toppendag. Inte alls meningen, det bara blev så, men åh vad mysigt vi haft det. Jag började morgonen med en uteritt på en superbusig häst, hur omysigt som helst när benen är slut redan från början på grund av gårdagens träningspass (med andra ord sjukt spännande uteritt). När jag kom tillbaka blev det lite fixande släpbesiktningsbokning och planering av tävlingstermin. Är sjukt taggad på att börja tävla igen, nu har jag 6 veckor på mig att hitta en tränare så att vi kommer i form. Eller ja, i form är vi, men vi behöver finslipa. Min plan är att sista tävlingen vi deltar i ska vara de stora tävlingarna Helsingborg håller i november varje år och senast då ska vi ha debuterat Medelsvår A:1. Är så galet taggad, och det spelar ingen roll, jag ska få det att gå ihop med studierna. Ska alltså bara hitta en tränare först.
 
När det började närma sig lunch drog jag och Måns ner till Creperiet och åt lunch. Därefter promenerade vi bort till Coffee Break och köpte med oss kakor och dryck (deras chailatte på sojamjölk alltså ♥) för att sedan promenera vidare mot Botan (Botaniska Trädgården för er icke-lundensare) där vi avnjöt kalaset på en parkbänk. Till sist drog vi oss hemåt igen (ja, hans korridorsrum har börjat bli hem, hehe) och tog bilen bort till Biltema. Där införskaffades krukor, jord och diverse småsaker (jag lekte mest, man kan liksom lämna mig på barnavdelningen och hämta mig när man är klar - jag roar mig kungligt under tiden).
 
Efter detta tog vi oss bort till Erikshjälpen som är min stora second hand-favorit här i Lund. Hittade en damejeanne och en fantastisk gammal Husqvarna-symaskin (som Måns tyckte var skitful) som jag sååå gärna ville ha. Lyckades dock komma till mina sinnes fulla bruk (har ju ingen plats) och kom bara hem med ett otroligt vackert smyckeskrin för 42 kronor. Klart värt, har velat ha ett vackert skrin att ha smycken i hur länge som helst eftersom det blir dammigt och är jobbigt att städa när det ligger framme. 
 
Kvällen har ägnats åt att titta på OS-dressyr samt fika lite till, efter att vi (well, Måns) planterat en avokadokärna. Han är galet taggad på ett avokadoträd och sitter typ och stirrar på den stackars kärnan i väntan på att den ska gro, stackars fröet känner säkert enorm press tack vare det. Inte lätt ... Ni kan i alla fall följa dess tillväxt här.
 
Nu ska jag läsa en bok om studieteknik. Ska vara pluggphadder i höst och lära ut studieteknik, och eftersom jag själv inte hittat någon bra som fungerar och fortfarande kämpar så är det perfekt att vi fick boken "Plugga smart och lär dig mer" att förbereda oss med. Kommer dra stor nytta av denna, som lär ut både studieteknik, aktiv inlärning, effektiv lästeknik, minnesteknik, effektiv problemlösning och mycket mer. Hoppas verkligen att jag kommer kunna höja mina betyg och min effektivitet i höst tack vare denna bok.