Kur #2 med roaccutan (även kallat isotretinoin)

Jahapp, så kommer här ett inlägg om min hy. Trodde ärligt talat att jag inte skulle posta fler av den varan, det var ju minst sagt ett tag sedan nu ... Sedan i höstas, och framförallt årsskiftet, har min hy bara blivit sämre och sämre. Det liknar dock inte alls Perioral Dermatit som varit min "huvudproblem" sedan 13 års ålder, utan denna gången är det min acne som är riktigt jäkla envis och kommer tillbaka. Jag bokade därför telefontid med min läkare för ett par veckor sedan och pratade med honom i telefon i torsdags. Vi kom fram till att jag skulle testa en riktigt låg dos av Isotretinoin.
 
Isotretinoin (även kallat roaccutan, accutande m.m.) är ett A-vitaminderivat som visat sig effektivt på acne, men som dessvärre kommer med många tråkiga och otäcka biverkningar. Ni som följt mig länge vet att jag åt roaccutan under 2012 (dock mot perioral dermatit och inte acne) och att jag mådde riktigt kasst utav det. Jag har skrivit om hela den proceduren i denna kategori.  Jag fick enormt torr hy som sprack när jag log eller pratade, fick hudinflammationer, superkänsliga ögon vad gäller ljus samt dåligt mörkerseende, störtnäsblod i tid och otid, enormt ont i leder och muskler (spelade varken fotboll, red, sprang eller tränade gym under det året eftersom jag knappt kunde gå från sängen till typ köket utan att ha superont) med mera. Det är även väldigt vanligt att få anemi, förhöjd kolestrol- och levervärden, (djup) depression osv (fler än 1/10). Då åt jag dock 40 mg om dagen, och nu är det bestämt att under cirka ett års tid äta endast 1/4 så mycket, dvs 10 mg om dagen. Jag har därför förhoppningar om att inte få så stora känningar av biverkningarna, men om det blir alldeles för illa är jag inte säker på att jag kommer fortsätta envisas med att äta dem så som jag gjorde sist. Vi får helt enkelt se, men känner spontant i dagsläget att det inte är värt att må jättedåligt för att få fin hy. Det är ju inte direkt med förtjusning jag stoppar dem i mig ...
 
I alla fall, därför kan ni numera hälsa min vecko-rapporter angående huden välkomna tillbaka!
 
Vill även påpeka att kameran faktiskt har tagit ganska smickrande bilder och jag anser att det är värre än bilderna visar (har även ätit medicinen i 5 dagar nu). Saknar hyn som jag hade här, såg det inte då men inser att den var mer eller mindre "perfekt", hoppas jag kan få detta resultatet inom några veckor.