efter 365 dagars doxyferm

 
 
Okej, efterlängtat inlägg har jag förstått! Uppdatering på min hy! Jag äter fortfarande doxyferm, har ätit 100 mg (dvs 1 tablett) vartannan dag nu i ca 3 månader. Det känns som att hyn stabiliserat sig lite nu, för i början när jag trappade ner från 1 tablett per dag till vartannan så fick jag ibland små blåsor ändå, PD:n bröt sig liksom igenom medicinen. Nu är det inte alls så mycket längre, men visst dyker det upp en blåsa lite då och då. 
 
Det jag märker påverkar min hy mest just nu är sömn, mat och motion samt hur noga jag tar hand om den. Med andra ord, precis det som påverkar vilken människa som helst när det gäller hyn. Däremot tror jag att jag är känsligare för det än ni "vanliga". Det märks direkt om jag ätit mindre hälsosam mat på min hy, det hinner knappt gå ett dygn känns det som. Samma sak med sömn och motion samt hur jag tar hand om min hy. 
 
Jag tvättar ansiktet oftast en gång om dagen, biland två. Smörjer in med MD Formulations "röda serie" en gång om dagen, oftast på kvällen. Undviker smink så mycket jag kan, min hy är oerhört påverkad av smink tyvärr. Försöker därför undvika foundation och puder, men eftersom min hy lätt blir rödaktig då den är så känslig så vill man ju vid vissa tillfällen bära smink. Tyvärr visar det sig direkt, och även om det bara är en liten blåsa eller två, så syns det liksom åtminstone för min del!
 
Den 11 februari (nästa tisdag) ska jag på återbesök och träffa min hudläkare igen, så då får vi se vad han säger. Jag är nervös över detta då jag är säker på att han kommer vilja dra ner dosen ännu mer, eller kanske till och med ta bort medicinen helt. Det hade visserligen varit skönt att slippa biverkningarna (överkänslighet mot solljus, hudrodnad, svampinfektioner ....), men jag vill absolut inte få tillbaka symptomen på perioral dermatit, dvs röda blåsor i hela ansiktet. Änsålänge har det aldrig slutat bra när jag avslutat en kur, utan jag har fått tillbaka det direkt inom 2 månader. Vi får väl se vad som sägs på tisdag, helt enkelt. Hm...
 
Någon undrade hur jag reagerat efter ansiktsbehandlingen. Jag har inte fått några otrevliga biverkningar alls, utan resultatet var en välmående hy, len som en babyrumpa, ren som en kirurgs skalpell och gnistrande vacker som en diamant. Är jättenöjd!
 
Har ni frågor så ställ dem så svarar jag i kommentarsfältet!