72 dagar doxyferm

 
 
Idag är det 72 dagar sedan jag påbörjade min kur med doxyferm, och allt känns fortfarande bra. Går lite upp och ner, ibland dyker det helt oförklarligt upp flera blåsor samtidigt, men oftast så dyker det inte upp några alls. Det läker snabbt och fint och är faktiskt väldigt bra, och jag borde vara (och är!) nöjd med hur det ser ut nu, men samtidigt så är man ju så självmedveten och granskar ju vartenda por och önskar att det bara kunde bli liiiite finare, för man blir ju aldrig nöjd. Sen kan jag tycka att det ser bättre ut på bilder än verkligheten, men det är nog bara jag själv som tycker så, det är jag medveten om. Men ja, så är läget i alla fall. Tänkte mest uppdatera er som läser min blogg på grund av min hudresa. För ni finns väl kvar?

vad som gjort en liten skillnad

 
Något jag aldrig trodde skulle spela stor roll på det positiva hållet var valet av ansiktskräm. Att det är massor av kemikalier och mög i det som kan vara anledningen till sämre hy trodde jag absolut, men jag trodde aldrig att en ansiktskräm faktiskt skulle kunna göra så stor skillnad åt det andra - positiva - hållet. Nu låter detta som värsta reklaminlägget vilket det absolut inte är, för tro mig, jag är i vanliga fall extremt anti det mesta som går under namnet kosmetika (ni som läst min blogg länge visste säkert redan det). Den här krämen har gjort underverk på min hy och jag har inte använt den en vecka ens.
 
 
Dyr jävel, men definitivt värd pengarna. Nog för att det är doxyfermen (receptbelagd medicin) som gjort att blåsorna försvunnit, men det är minsann denna kräm som gjort min hy så jämn.
 
Kanske inte flawless, men det är vekligen stor skillnad.

54 dagar doxyferm

 
Alla fläckar (förutom fräknarna, alltså de ljusbruna), gropar, upphöjningar och missfärgningar är ärr. Antagligen så ser jag dem tydligare än vad ni gör, men tro mig, de finns där. Däremot har min hy blivit så galet fin (allt är relativt och nu jämför jag med mig själv)
 

Jag har inte visat er en close up på mitt ansikte på länge, så här kommer ett efterfrågat inlägg! Och vet ni, det är faktiskt något bra, för det betyder att det är så pass bra att jag under dagen glömmer att min hy är "ful". Den ÄR ju inte det längre, men efter alla dessa år så sitter tankemönsret kvar. Däremot är det första jag gör om morgnarna att kolla mig i spegeln, "för kaaanske har jag oturen att ha fått tillbaka allt över natten"? Så är det aldrig längre, men innan höll man alltid andan innan man kollade.

Jag körde ju på Eucerins active nånting nånting daycream innan, och den var skön att använda samt gick in snabbt i huden och lämnade ingen oljig yta. Däremot så fick jag små små finnar, ni vet så små att ytan blir knottrig utan att det ser ut som finnar på avstånd? Är inte säker på att det berodde på krämen (men efter mitt projektarbete om kosmetika i gymnasiet så känner jag mig ändå ganska säker på att det är åtminstone en av anledningarna), mamma fick dock en provkräm till mig när hon var på Electa sist (skönhetssalong), och vips så försvann alla mina små knottror. Så tror absolut ansiktskrämen är viktig även om jag helst hade velat slippa sånt skit helt och hållet.

I övrigt känns det som att doxyfermen gör sitt, dessvärre har jag fått lite biverkningar: förhöjt tryck i huvudet som orsakar konstant huvudvärk samt (om möjligt) ännu sämre nagelkvalité. Tråkigt, men mycket bättre än att ha muskel- och ledvärk (som jag fick av roaccutanet) hela tiden i alla fall. Min hy är fortfarande sjukt tunn också, lägger man fingrarna försiktigt emot blir det röda märken efteråt om tar flera minuter att försvinna. Det är jättesvårt att lägga på rough till exempel, eftersom huden blir tio gånger rödare bara av penselns vidrörning. Ärren blir också väldigt synliga när jag fryser, även  om de blir finare för varje dag som går. Det går långsamt, men det går verkligen åt rätt håll!