22 dagar doxyferm

 
 
Idag har jag alltså ätit doxyferm i 3 veckor och en dag. Min hy ser jättefin ut, finast på flera år. Som jag sa till mamma igår "Det är konstigt, jag har ätit doxyferm i 3 veckor och har den finaste hyn jag haft på flera år, medan jag åt roaccutan i 9 månader och det var skit hela tiden, och dessutom aldrig blev bra efteråt .... Samtidigt fungerade doxyferm inte innan jag ätit roaccutankuren". Så himla märkligt, ellerhur? Kanske är det roaccutanet som samverkar med doxyfermen nu, eftersom roaccutanets effekt håller i sig upp till 6 månader efter avslutad kur? Jag vet inte och ska inte överanalysera, men min hy är kanonfin nu förutom en "röd mustach" som främst syns på bilder eller om jag fryser (det finns lite andra ärr utanför det området också, och de syns också rätt tydligt i vissa förhållanden). Det är ärr som sitter så tätt att det är därför det ser ut så.
 
Men oavsett så är jag så glad att vi fått rätsida på detta. Så galet skönt! Nu hoppas jag det fortsätter i denna takt och att ärren bleknar lite snabbt och smidigt nu när det inte kommer nya blåsor och förstör.

13 dagar doxyferm

 
 
Känner att jag tappat strukturen lite kring att lägga upp bilder på min hy. Vill ni att jag ska fortsätta? Annars kanske jag gör det lite då och då, endast.
 
Jag känner i alla fall att den nya hudvårdsserien jag fick rekommenderat (Eucerins produkter) i kombination med doxyferm har gett riktigt bra resultat. En (!) ny blåsa sedan jag började i princip. Det andra har läkt skitbra och snabbt också. Det är ju bara det här med ärren som jag inte gillar (se speciellt vänster kind), men hellre det än att ha en massa färska blåsor i fejjan. Dessutom blev jag galet taggad av att se att tjejerna som deltar i Top Model Sverige inte heller har så jäkla perfekt hy (vissa har, men inte alla). Till och med Caroline Winberg hade ju "massa" skit i hyn, det syntes tydligt i vissa vinklar tack vare ljussättningen. Det betyder ju att om jag slimmar till lite så har jag också en chans kanske? (ni vet ju att jag så gärna vill testa på det)
 
Aja, just nu har jag finast hy på väääldigt länge, så det är så himla skönt. Har börjat använda smink så smått, och ni som följer mig kontinuerligt vet ju att jag köpte lite nytt smink i London. Tycker ju det är skitkul att kladda med sånt, vilket jag nu har så pass fin hy till att jag kan, även om jag i slutändan egentligen trivs bäst och tycker jag är snyggast utan smink, haha.

doxyferm 5 dagar

 
 
För fem dagar sedan bestämde sig min läkare, efter att ha diskuterat mitt fall med alla läkare på hudkliniken, att jag ska testa att äta doxyferm igen. Han sa att det trots allt "är doxyferm som hjälpt bäst under längst tid", och därför ska vi testa det igen. Två tabletter per dag i tio dagar och därefter 1 tablett per dag i ett halvår oavsett hur fint resultatet blir nu "direkt" (eventuellt, förhoppningsvis).
 
Jag märker faktiskt redan att min periorala dermatit drar sig tillbaka. Inga nya blåsor sedan jag började med tabletterna. Det är bara synd att det gamla tar så lång tid att läka. Jag frågade om en bra och mild hudvårdsserie och han sa att jag skulle testa Eucerin. Det är väl det bästa jag testat hitills, men alltså, jag verkligen hatar känslan av att ha något som ligger huden och inte går in i den. Det enda jag upplevt som fungerat helt bra på dden fronten är att tvätta med vatten och smörja lätt med 2-4 droppar jojobaolja. Min hudläkare tyckte ju däremot inte att jag skulle ha olja i ansiktet så jag ger Eucerin en chans. Grejen är bara den att det lite då och då ploppat upp vanliga finnar, bara en åt gången, men det känns som att det är rengöringsvattnets fel. Att det torkar ut och förstör och att talgkörtlarna då reagerar med att producera ovanligt mycket talg.
 
Kanske är skadad av allt jag läst om "no poo-metoden", men jag tror inte alls det är hälsosamt att använda så mycket kemikalier som vi gör i dagens samhälle. Det är därför jag använder kokosolja istället för bodylotion till exempel, jojobaolja i håret istället för moroccan oil, bara tvättar med milda balsam, helst inte äter hel- och halvfabrikat på grund av alla konserveringsämnen och E-ämnen osv osv.
 
Åter till hyn. Känns spontant som att doxyferm fungerar denna gång i alla fall. Håll tummarna för mig. Hoppas.