4 veckor utan roaccutan

 
 
Roaccutanfri i 4 veckor, härligt! Det är så himla skönt, kan inte sluta tjata om det. Tycker att min hy håller sig i schack även om det kommer lite prickar då och då. Det tar så lång tid att läka bara. Och när jag fryser (vilket jag gör ganska ofta) så ser det ut som att jag precis har "vaxat mustachen" (typ), därför att ärren jag har ligger runt munnen och blir helt röda/lila/blå när jag fryser.
 
I övrigt är synen fortfarande kass när det är mörkt/ alldeles för ljust, men jag trooor att jag inte är riktigt lika rödsprängd i ögonen som tidiagare, även om de fortfarande är rödsprängda. Jag har fortfarande ont i överkroppen men vad jag känt så mår underkroppen med höfter och knän jättebra. Jag har dock inte haft tid att springa en enda gång denna vecka, vilket jag är jätteledsen över. Har ju velat testa mina nya löpartights men har inte kunnat.
 
Inget näsblod heller, och det känns som att saker och ting åtminstone inte är sämre, snarare att det går mot rätt håll, om än väldigt sakta. Ja, det var väl updaten för denna gång antar jag.

3 veckor utan roaccutan

 
 


 
Tre veckor utan roaccutan, och vet ni vad, om jag inte inbillar mig så tror jag faktiskt att det har blivit ganska mycket bättre under den senaste veckan. Så sjukt glaad för det! Visst, jag ser fortfarande dåligt i mörker, är ljuskänslig och har rödsprängda ögon. Men läpparna är inte alls lika torra, jag har inte fått någon ny torrfläck på övriga kroppen och trots att det börjar bli kallare ute så har mina händer snarare läkt än att ha blivit ännu sårigare på grund av torrheten i kombination med kyla. Mitt ansikte är numera "oljigt" (alltså, min deifinition av oljigt = inte snustorrt, det vill säga min hy känns äntligen normal och lite spänstig igen). Jag har inte haft näsblod, knottrorna i pannan som jag pratade om för en vecka sedan är borta, i princip inga nya prickar (en på ögonlocket, men det var den minsta jag någonsin sett), och smärtan i axlarna/ryggen/nacken har nog (om jag inte inbillar mig) faktiskt släppt yttepytteliiiite. Det känns faktiskt så, även om det fortfarande gör ont.
 
Och det bästa? Smärtan i underkroppen verkar vara nästan helt borta! Jag har varit ute och sprungit förra söndagen, i måndags, tisdags, torsdags och igår. Mellan 3 och nästan 5,5 km vid dessa fem olika tillfällen. Fattar ni vad grymt??? Det har inte känts alls i höfterna och jag har inte haft det minsta ont någonstans efter träningspassen. Det enda var när jag sprang igår, att det de sista 500 meterna kändes lite i vänster knä samt vänster häl. Dock ingenting efteråt. Och hälarna hör troligen inte till roaccutanproblemen då jag alltid haft problem med hälsenorna. Fattar in vilka framsteg? SÅ HIMLA GLAD! Visst, konditionen suger, jag är svag, benen känns som stora klumpar och jag flyger definitivt inte fram nåt mer, och det där löpsteget som alla kommenterade lite avundsjukt existerar inte längre. Men vad gör det? Jag kan springa. Med lite övning är jag snart tillbaka där igen.
 
Som sagt är inte smärtan från överkroppen borta än och den har knappt minskat alls, så vågar därför inte börja träna med vikter än. Det enda jag vågar är att springa för tillfället, men jag vågar inte springa mer än 5 kilometer åt gången och inte mer än 4 gånger i veckan även om jag hemskt gärna vill mer. Måste verkligen försöka börja lungt även om det inte är min starka sida.
 
Jakten på kondition, styrka och magmuskler börjar nu!

2 veckor utan roaccutan

 
 
2 veckor + en dag utan roaccutan
 
Just det! Igår var det 2 veckor sedan jag slutade med min roaccutankur. Dessvärre börjar det kännas sådär med min hy, den har blivit så himla "knottrig" (fast det är det nog bara jag som märker, men ändå). Dykt upp massa små finnar och sånt också, buhu. Längtar tills jag träffar min läkare men det är nog nästan en månad kvar tills dess.
 
Biverkningarna då? Jo, de sitter kvar. Rödsprängda ögon - check. Ont överallt - check. Torr hy/läppar - check. Osv. Vill bara kunna bära väskor utan att sedan inte kunna röra mig hela veckan därefter, vill kunna känna mig fräsch och inte se så trött ut på grund av ögonen, vill slippa alla små röda prickar och finnar. Vill bli av med alla ärr. Är så himla frustrerad.