nio veckor roaccutan

 
 

Idag har jag ätit roaccutan i exakt nio veckor. Rygg- och nackont är fortfarande ett faktum, men för övrigt är det ganska lugnt på biverkningsfronten. Nja, okej, rödsprängda ögon också såklart, och fortfarande torr hud (även armar, ben och händer tyvärr, har torrfläckar överallt som kliar som sjutton).

För en vecka sedan var jag hos min läkare. Jag fick penicillin mot stafylokocker (bakterier) i ansiktet som gav mig stora hemska variga sår och blåser. Efter 3 gram penicillin per dag i en vecka är resultatet slående - inte ett enda öppet, äckligt, varigt sår. Så skönt! Ska äta det i ytterligare tre dagar dessutom.

Pratade i telefon med min läkare idag också. Lite allmänt om det hela samt om hur det är nu när jag äter penicillin. Fick veta att jag troligen ska äta roaccutan i 6 månader till, det vill säga en roaccutanbehandling på totalt åtta månader blir det. Hoppas verkligen det är borta för alltid efter det. 

Fick också veta att eftersom levervärdena var så låga (det är bra) så kunde jag dricka lite alkohol på min student. Inte bli alltför berusad, men jag behöver inte vara spiknykter. Skönt att höra det med faktiskt, för om det är något tillfälle jag vill få dricka lite alkohol så är det faktiskt då. 

För övrigt känns det som att allt går åt rätt håll nu, och det är så himla skönt. Det enda som oroar mig är fula ärr, får fråga honom om det vid nästa besök. I annat fall finns ju laserbehandling för det.

Önskar av hela mitt hjärta att allt fortsätter som nu, det vill säga åt rätt håll. Håll tummarna för mig!