21 v. roaccutan

 
 
Idag har det gått 21 veckor. Penicillinet verkar ha gjort sitt och allting känns faktiskt väldigt bra. Det går verkligen åt rätt håll, och jag är så himla glad för det! Inga fler sår, inga biverkningar i princip förutom torra läppar och lite rygg- och nackont - as usual. Däremot får jag nog ändra påståendet om att jag bara blivit "lite svedd" i ansiktet igår. Jag har förtusan andra gradens brännskada i ansiktet!? Fullt med små vätskefyllda blåsor i den illröda huden på vänster kind. Höger kind är "bara" illröd. Fytusan så ont det gör. Jag som aldrig bränner mig, jag är inte van vid det här med att jag blir överkänslig mot solen på grund av roaccutanet. Jag som tycker att om man bränner sig i solen så är man "dum och orutinerad". Jag som trodde att solfaktor 30 skulle räcka för ansiktet. Idag blir det att köpa solfaktor 50 samt bära solhatt hela dagen. Borde väl egentligen stanna inne, men vi har ju planerat Liseberg!

vecka 20 med roaccutan

Idag är det exakt 12 veckor, tre månader, kvar tills jag tar mina sista tre tabletter, förhoppningsvis för sista gången någonsin. 12 veckor låter inte så mycket, men 3 månader låter extremt mycket. Vid det laget har jag troligen ett helt nytt liv.

Var hos hudläkaren i tisdags och vi sa inte så mycket om huden, för allt var bra och går åt rätt håll och just nu kan vi inte göra annat än att vänta ur roaccutanets effekt. Fattar ni hur underbart det kändes? Första läkarbesöket under hela kuren som det varit så! Tog också blodprover som var jättefina och tog även tester i svalget men utan resultat. Skickades däremot till öronakuten då jag hade hörselgångsinflammation, men nu är det mycket bättre och jag slapp penicillin för det. Istället har jag starka kortisonörondroppar. Nu hoppas jag bara att de inte förvärrar min periorala dermatit, för generellt sett så ska man ju inte använda kortison vid den hudsjukdomen då den gärna blossar upp på grund av det. Öronläkaren sa dock att det inte skulle vara några problem, så jag tror henne. Däremot kommer jag inte bli glad om allt jag kämpat med i fem månader nu blir värre igen, men det hoppas vi naturligtvis inte på.

Bilder ovan är resultatet av exakt 5 månaders roaccutankur. Wie, och bättre ska det förhoppningsvis bli! Förstår ni hur underbart det känns???