v 25 roaccutan

 
 
Wow, läste ni just rubriken? Idag har jag käkat roaccutan i 25 veckor. Ett halvår och en vecka. Idag har jag exakt sju veckor kvar. Jag längtar.
 
Som ni vet har jag börjat sommarjobba som cykeltaxi. Trodde inte att det skulle vara problem alls, men nu efter tre dagar får jag erkänna att det är en del problem. Knäna värker som på en nittioåring och ryggen är icke att leka med. Det gör ont. Men jag står ju ut, för fyfan vad härligt det är att röra på sig och få betalt för det. Att känna hur man tränar upp benstyrka och flås gör mig glad, så det gör inget att det gör ont. Dessvärre vet jag inte hur hälsosamt det är? Det var ju precis såhär jag gjorde den första månaden också, innan det blev ohållbart. Tyvärr är det lite som en drog, för det är så jäääävla härligt att röra på sig på riktigt igen.

Min hy är faktiskt riktigt fin nu. Om man ser till hur den beter sig och hur talgkörtlarna arbetar. Det kan dyka upp en blåsa här och var ibland, men min hy är egentligen fantastisk även om jag glömmer bort det hela tiden (seriöst, jämför med till exempel detta). Det är så lätt att glömma hur det såg ut för en, två, fyra, sex månader sedan att jag ibland känner mig frustrerad över att det inte händer något, fast det gör det ju. Även om min hy är extra känslig och lätt blir röd, även om den fortfarande ser ut som en katastrofhy i jämförelse med människor som har helt vanlig hy, ändå är det så himla mycket finare. Människor har börjat utbrista "gud vad fin din hy har blivit" och "nu ser det ju ut som något som vem som helst får ibland", och fyfan vad jag ler då.
 
Vad som är värst nu är ärren. Röda, vita, lila fläckar lite varstans, små gropar och upphöjningar. Inte vackert, men läkt. Jag är så inställd på att min hy kommer bli normal, att jag nu över allt annat önskar att min läkare kommer säga "ja, det finns massor av metoder att bli av med ärren helt och hållet". Åh vad jag längtar efter torsdagen om sju veckor när jag tar det sista pillret. När min hy ska vara felfri sånär som på lite ärr. När jag istället kan börja göra upp en plan om hur jag ska bli av med ärren.
 
Sju veckor.