svar på tal: roaccutan och träning?

Frida undrar:
 
Hej! Du, hur brukar du göra med ansiktet när du tränar och blir alldeles svettig? Brukar du bara skölja av med vatten och sedan smörja in med någon fuktkräm eller hur gör du? Man vill ju inte tvätta ansiktet flera gånger per dag.. :/ Men att låta svetten bara "torka in" kanske inte är det ultimata när man har problemhy.. jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Så jag tänkte kolla om du har tips :)
 
Hej Frida! Bra fråga, det har tagit mig lång tid att lista ut hur jag ska göra. Som du säger vill man ju inte tvätta och reta huden alltför ofta. Jag låter inte gärna svetten bara "torka in" om jag har blivit helt genomsvett (nu pratar vi att det verkligen rinner i ansiktet) för det det blir så stelt när det torkat och känns därmed lite ofräscht, haha. Om jag bara blivit varm eller möjligtvis lite svettig vid tinningarna - men bara precis så att det blir lite blött, inte så att det rinner - då torkar jag försiktigt med en ren handduk och låter det sedan vara tills jag ska tvätta ansiktet nästa gång.
 
Oftast försöker jag passa in mina träningspass så att det blir direkt på morgonen eller sen på kvällen direkt innan jag ska tvätta ansiktet. Om det blir på dagen och jag blir helt genomsvett så låter jag ansiktet sköljas av med vatten när jag ändå duschar. Ibland kan jag behöva smörja in ansiktet efter duschen och i så fall låter jag bli att tvätta ansiktet på kvällen innan jag lägger mig, det fungerar ju i och med att jag inte använder smink.
 
Generellt sett gör jag så att om jag ska träna någon gång innan tolv så låter jag bli att tvätta ansiktet på morgonen och gör det istället efter träningspasset och sedan eventuellt en gång till på kvällen. Om jag ska träna efter tolv så tvättar jag ansiktet på morgonen och sedan en gång till efter träningspasset men då låter jag bli att skölja av ansiktet på kvällen. Jag försöker hålla mig till en tvätt per dag, men absolut inte mer än två tvättar per dag, för det fixar inte min problemhy och troligen ingen annans problemhy heller.
 
Hoppas du känner att du fått svar på din fråga, och att det hjälper dig. Lycka till!