v 26 roacutan

 
 
Galet! 6 veckor kvar. 26 veckor avverkade. Det känns som att det var igår jag skrev att det är åtta veckor kvar. Veckorna går fort nu, och jag älskar det!
 
Denna veckas biverkningar är precis som förra veckan: ont i leder och speciellt nacke och knän efter allt cyklande. Torra läppar naturligtvis. Nu när solen visar sig så märks det hur svårt mina celler har för att bilda melanin också, för jag bränner mig jättelätt i ansiktet och därför blir det solfaktor 50 varje gång jag går utanför dörren. Brun kropp och vitt ansikte - snyggt! ;) Bättre det än att bränna sig i alla fall.
 
Sex veckor kvar och just nu känner jag mig bara positiv. Låt det fortsätta så. WOHO! :D

v 25 roaccutan

 
 
Wow, läste ni just rubriken? Idag har jag käkat roaccutan i 25 veckor. Ett halvår och en vecka. Idag har jag exakt sju veckor kvar. Jag längtar.
 
Som ni vet har jag börjat sommarjobba som cykeltaxi. Trodde inte att det skulle vara problem alls, men nu efter tre dagar får jag erkänna att det är en del problem. Knäna värker som på en nittioåring och ryggen är icke att leka med. Det gör ont. Men jag står ju ut, för fyfan vad härligt det är att röra på sig och få betalt för det. Att känna hur man tränar upp benstyrka och flås gör mig glad, så det gör inget att det gör ont. Dessvärre vet jag inte hur hälsosamt det är? Det var ju precis såhär jag gjorde den första månaden också, innan det blev ohållbart. Tyvärr är det lite som en drog, för det är så jäääävla härligt att röra på sig på riktigt igen.

Min hy är faktiskt riktigt fin nu. Om man ser till hur den beter sig och hur talgkörtlarna arbetar. Det kan dyka upp en blåsa här och var ibland, men min hy är egentligen fantastisk även om jag glömmer bort det hela tiden (seriöst, jämför med till exempel detta). Det är så lätt att glömma hur det såg ut för en, två, fyra, sex månader sedan att jag ibland känner mig frustrerad över att det inte händer något, fast det gör det ju. Även om min hy är extra känslig och lätt blir röd, även om den fortfarande ser ut som en katastrofhy i jämförelse med människor som har helt vanlig hy, ändå är det så himla mycket finare. Människor har börjat utbrista "gud vad fin din hy har blivit" och "nu ser det ju ut som något som vem som helst får ibland", och fyfan vad jag ler då.
 
Vad som är värst nu är ärren. Röda, vita, lila fläckar lite varstans, små gropar och upphöjningar. Inte vackert, men läkt. Jag är så inställd på att min hy kommer bli normal, att jag nu över allt annat önskar att min läkare kommer säga "ja, det finns massor av metoder att bli av med ärren helt och hållet". Åh vad jag längtar efter torsdagen om sju veckor när jag tar det sista pillret. När min hy ska vara felfri sånär som på lite ärr. När jag istället kan börja göra upp en plan om hur jag ska bli av med ärren.
 
Sju veckor.

svar på tal: roaccutan och träning?

Frida undrar:
 
Hej! Du, hur brukar du göra med ansiktet när du tränar och blir alldeles svettig? Brukar du bara skölja av med vatten och sedan smörja in med någon fuktkräm eller hur gör du? Man vill ju inte tvätta ansiktet flera gånger per dag.. :/ Men att låta svetten bara "torka in" kanske inte är det ultimata när man har problemhy.. jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Så jag tänkte kolla om du har tips :)
 
Hej Frida! Bra fråga, det har tagit mig lång tid att lista ut hur jag ska göra. Som du säger vill man ju inte tvätta och reta huden alltför ofta. Jag låter inte gärna svetten bara "torka in" om jag har blivit helt genomsvett (nu pratar vi att det verkligen rinner i ansiktet) för det det blir så stelt när det torkat och känns därmed lite ofräscht, haha. Om jag bara blivit varm eller möjligtvis lite svettig vid tinningarna - men bara precis så att det blir lite blött, inte så att det rinner - då torkar jag försiktigt med en ren handduk och låter det sedan vara tills jag ska tvätta ansiktet nästa gång.
 
Oftast försöker jag passa in mina träningspass så att det blir direkt på morgonen eller sen på kvällen direkt innan jag ska tvätta ansiktet. Om det blir på dagen och jag blir helt genomsvett så låter jag ansiktet sköljas av med vatten när jag ändå duschar. Ibland kan jag behöva smörja in ansiktet efter duschen och i så fall låter jag bli att tvätta ansiktet på kvällen innan jag lägger mig, det fungerar ju i och med att jag inte använder smink.
 
Generellt sett gör jag så att om jag ska träna någon gång innan tolv så låter jag bli att tvätta ansiktet på morgonen och gör det istället efter träningspasset och sedan eventuellt en gång till på kvällen. Om jag ska träna efter tolv så tvättar jag ansiktet på morgonen och sedan en gång till efter träningspasset men då låter jag bli att skölja av ansiktet på kvällen. Jag försöker hålla mig till en tvätt per dag, men absolut inte mer än två tvättar per dag, för det fixar inte min problemhy och troligen ingen annans problemhy heller.
 
Hoppas du känner att du fått svar på din fråga, och att det hjälper dig. Lycka till!