två veckor

 
(känner mig galet utelämnad att lägga upp dessa bilder, men såhär ser jag ju faktiskt ut och det kommer bli bättre)

Jag har skapat en ny kategori som heter "Roaccutan" så att jag kan dokumentera hur det går. Någon kommenterade att hon gillade när jag skrev om hur det går med medicinen och allting emellanåt, så då kan jag väl göra det för er skull också.

Idag har jag gått på roaccutan i två veckor. Jag är extremt torr i hyn, när jag hade glömt smörja in läpparna på ett par timmar och sen skulle äta sprack mungipan när jag gapade. Jag har ganska dålig syn, jag blir extremt ljuskänslig nämligen vilket är jobbigt när det är mörkt och kommer små ljuskällor som till exempel ett par billyktor. 

Jag får näsblod ganska ofta, och ögonen är ständigt torra och rödsprängda; folk frågar ständigt om jag är trött eller har sovit dåligt. De senaste tre dagar har jag vaknat av ihopklibbade ögonfransar, då jag har konstant ögoninflammation. Klibbet är inget annat än tjockt, gult, äckligt var och just nu är vänster nederögonlock så inflammerat att det ser ut som att jag har en blåtira. Det är så svullet att jag kisar hela tiden, och gör galet ont. 

Och på tal om ögonfransar, så trillar det av en ögonfrans i minuten känns det som. Kommer väl snart springa omkring utan ögonfransar (buhuu, jag som var så stolt över mina naturligt långa mörka ögonfransar). Mina naglar är också katastrofalt fula för tillfället, men det bryr jag mig mindre om.

Har pratat med läkaren så att jag fått salva mot ögoninflammationen, och han rekommenderade att gå ner till tre tabletter istället för fyra också. Fyra blev väl för starkt I guess. 

För övrigt blir hyn bättre och bättre, just nu kämpar jag för att hyn inte ska spricka, för om den spricker så är den väldigt svår att få att läka ihop igen då det bara sipprar ut vätska hela tiden och blir stora gula äckliga klumpar. 

Så är läget för tillfället, men i det stora hela så känns det bra, och om man tittar förbi alla små sprickor som vägrar läka så ser man att dermatiten börjar lägga sig. Folk säger i allmänhet att det ser ut som att det börjar lägga sig, så skönt att höra! *glad*