9 veckor utan roaccutan

 
 
Idag har jag varit utan roaccutan i nio veckor. Satan i gatan så snabbt det gått från att jag slutade med roaccutan tills att jag redan nu har varit utan det i nio hela veckor.
 
Jag har i princip inga biverkningar. Eller grejen är att de symptom som "dykt upp" vet jag inte om det är biverkningar eller något annat. I alla fall, jag har extrema torrfläckar/röda torra märken i armvecken, speciellt det vänstra. Dessutom är jag torr precis under halsen på bröstet. Där har jag aldrig haft "tråkig" hud (eller vad man ska kalla det) tidigare, men nu har den börjat bli knottrig. Konstigt? Och tråkigt.
 
Mina ögon blir bara extremt rödsprängda när jag är trött nu. Ganska normalt kanske, men jag menar alltså att de blir überrödsprängda redan när jag bara är lite trött, och så brukar det inte vara. Men det går alltså mot rätt håll där, innan var de ju konstant rödsprängda. Ska till och med våga mig på en sotning runt ögonen imorgon, hihi.
 
För övrigt tycker jag det är jobbigt med att min hy är så flammig, alltså rödflammig i ansiktet. Det dyker fortfarand eupp små vätskefyllda blåsor, lite alltför ofta för att det ska vara okej enligt mig. Men visst, om man ser det ur synvinkeln att min periorala dermatit inte syns (det var ju den jag behandlades för), då är resultatet bra. De där blåsorna är dock inte okej enligt mig (fast de kanske tillhör den periorala dermatiten när jag tänker efter? PD yttrar ju sig som blåsor runt munnen, och det är precis där mellan näsa och mungipor som jag får dessa äckliga små blåsor. Där och på nästippen). De är jobbiga, störiga. Bidrar till små sår som sedan blir hemskt fula ärr, trots att jag inte ens rör dem. Har flera märken på kinderna som varit där i flera månader och som jag insett är ärr efter tidigare blåsor. Riktigt sådär rödlila ärr. Sjukt tråkigt ...
 
Så typiskt att min läkare blev sjuk så att jag inte kunde träffa honom nu i december heller. Vill ha en ny tid snarast!!! (mitt ansikte ser finare ut på bild än vad det är i verkligheten, är lite frustrerad just nu ska ni veta)

8 veckor utan roaccutan

 
8 veckor efter avslutad kur.
 
Ojsan sa, jag glömde uppdatera er förra veckan angående min hy. Brukar ju göra det varje söndag annars. Tur att det var någon som påminde mig!
 
Nu har det alltså gått 8 veckor sedan jag avslutade min roaccutankur. Så himla skönt. Jag tror att min hy fortfarande bättrar sig, svårt att säga precis just idag då det är "den" veckan och jag får aaalltid finnar då. Ni vet, den varianten som blir som stora äckliga blåsor. Blä. (förlåt för informationen ni som inte bryr er, hehe). Sedan har jag illröda märken som suttit där i flera månader nu och som fortfarande inte bleknar eller försvinner. Antar att det blivit ärr utav dem och att det är därför. Riktigt tråkigt ...
 
Är fortfarande rödflammig i hyn, men jag upplever ändå att den fått en annan lyster och att det ÄR bättre. Hoppas däremot att detta rödflammiga så småningom försvinner, för det är inte så kul att gå runt med.
 
Eftersom det gått 8 veckor sedan avslutad kur så ska alla biverkningar försvunnit nu. Ändå är mina ögon fortfarande rödsprängda och torra, och de är fortfaranade extremt ljuskänsliga om jag är minsta lilla trött. Det är verkligen jättejobbigt och jag hoppas innerligt att även denna biverkning försvinner. Risken med roaccutan är ju att biverkningarna av den kan bli bestående, men usch, det hoppas jag verkligen inte.
 
Är det någon där ute som också tog lång tid på sig att bli av med biverkningarna efter kuren? Som kan lugna mig?

6 veckor utan roaccutan

 
 
Det är sjukt vad den senaste veckan gått snabbt. Faktiskt de senaste 6 veckorna, fattar fortfarande inte att jag inte måste stoppa i mig de där tre ovala pillerna varje morgon. Superskönt! Har de senaste två veckorna, och speciellt i slutet av denna vecka, blivit av med nästan all smärta i överkroppen. Det är knappt något av det kvar, även om den kommer lite vid "hårt arbete" (lol, alltså när jag anstränger mig lite hårdare än vanligt). Känns verkligen underbart.
 
Nu vill jag mest bli av med alla färgskiftningar och ojämnheter i ansiktet. Snarast möjligt, helst igår liksom. Tycker det är jättejobbigt. Likaså att det fortfarande dyker upp små inflammerade blåsor/finnar ibland, det vill säga sånna som gör att hela hudområdet runt om blir inflammerat och inte läker/försvinner helt på sisådär 4 veckor. Vill ha perfekt hy och är därför inte nöjd med behandlingen (men självklart är jag glad över att det har blivit så bra som det ändå är).