läkarbesök

 
Idag var jag på återbesök hos min läkare inne på Helsingborg. Det blev lite klabb med tiden då någon av dem hade råkat avboka besökstiden utan att berätta något för oss, så egentligen fanns ingen tid för mig. Efter lite tjafs så fick jag träffa läkaren ändå, men nästan en timme senare än tiden vi fick från början.
 
Han hade inte så mycket att säga innan jag började ställa frågor. Jag undrade hur länge jag skulle äta roaccutanet (ville dubbelchecka) och han tyckte att jag inte skulle stirra mig blind på datumet på exakt 8 månader utan istället äta upp alla tabletter som var utskrivna till mig. Om 16 dagar har det gått exakt åtta månader, men jag har 69 dagars tablettförbrukning kvar. "Jippie" (blev lite deppig nu, det är ju mer än två månader, trodde det skulle vara över om 16 dagar).
 
Sedan frågade jag om prickarna på halsen som jag aldrig haft tidigare. Han sa bara till mig att sluta klia på dem så skulle det läka och försvinna.
 
Till sist frågade jag om ärren. Han trodde att det kanske var svårt att göra något åt men ville inte säga något innan kuren var avslutad. Sedan hände det tydligen mycket i huden under halvåret efter avslutad kur, så han ville absolut inte stänga möjligheterna för mig men tyckte att vi skulle se hur det ser ut då istället och i så fall undersöka möjligheterna närmre när det väl var dags istället.
 
Sen fick jag också höra att det kan ta upp till två månader innan biverkningarna släpper (även om det också kan gå över på en vecka, men det gäller inte alla). Fattar ni, det kan alltså ta upp till fyra månader totalt, inte tre veckor som jag trodde, innan jag kan börja idrotta och träna igen. Ledsen tjej här bakom skärmen alltså. Buhu. På riktigt.