v 30 roaccutan

 
 
 
Happ, så har det gått 30 veckor på min roaccutankur. Har totalt ätit drygt 650 tabeletter nu. Trodde jag skulle vara klar om två veckor, men nu är det istället 2 månader kvar som gäller. 29 oktober tar jag de sista tabletterna om jag lyckades räkna rätt.
 
Alla biverkningar är stabila som tidigare veckor: självklart är läpparna, huden och ögonen extremt torra (fan vad jag längtar tills jag inte längre går runt med konstant blodsprängda ögon). Har som vanligt ont i nacke och rygg och det blir alltid lite värre efter att jag ridit då jag får ont i axlar också. Har däremot märkt att jag har inte alls lika ont i ryggen när jag vaknar efter att ha sovit i min egen säng (sover oftast hos Rasmus).
 
Har egentligen inte så mycket att rapportera. Har däremot gett upp helt angående detta med träning. Om det tar så lång tid som två månader innan biverkningarna är borta är vi framme vid nyår, så då kan vi lika gärna köra igång med det nya året. Under tiden har jag som personligt mål att utöva minst 1 timmes aktivitet per dag. Om det sedan är en promenad, ridning eller vad det nu må vara är skit samma, bara jag rör på mig.
 
Är lite depp på den nya informationen jag fick angående medicineringen, men fan, nu är jag snart där så nu är det bara att göra.

läkarbesök

 
Idag var jag på återbesök hos min läkare inne på Helsingborg. Det blev lite klabb med tiden då någon av dem hade råkat avboka besökstiden utan att berätta något för oss, så egentligen fanns ingen tid för mig. Efter lite tjafs så fick jag träffa läkaren ändå, men nästan en timme senare än tiden vi fick från början.
 
Han hade inte så mycket att säga innan jag började ställa frågor. Jag undrade hur länge jag skulle äta roaccutanet (ville dubbelchecka) och han tyckte att jag inte skulle stirra mig blind på datumet på exakt 8 månader utan istället äta upp alla tabletter som var utskrivna till mig. Om 16 dagar har det gått exakt åtta månader, men jag har 69 dagars tablettförbrukning kvar. "Jippie" (blev lite deppig nu, det är ju mer än två månader, trodde det skulle vara över om 16 dagar).
 
Sedan frågade jag om prickarna på halsen som jag aldrig haft tidigare. Han sa bara till mig att sluta klia på dem så skulle det läka och försvinna.
 
Till sist frågade jag om ärren. Han trodde att det kanske var svårt att göra något åt men ville inte säga något innan kuren var avslutad. Sedan hände det tydligen mycket i huden under halvåret efter avslutad kur, så han ville absolut inte stänga möjligheterna för mig men tyckte att vi skulle se hur det ser ut då istället och i så fall undersöka möjligheterna närmre när det väl var dags istället.
 
Sen fick jag också höra att det kan ta upp till två månader innan biverkningarna släpper (även om det också kan gå över på en vecka, men det gäller inte alla). Fattar ni, det kan alltså ta upp till fyra månader totalt, inte tre veckor som jag trodde, innan jag kan börja idrotta och träna igen. Ledsen tjej här bakom skärmen alltså. Buhu. På riktigt.

v 29 roaccutan

 
Alltså, herregud vad förrvirrad man är. Här har jag gått runt hela dagen och haft stenkoll på att det är torsdag och tyckt att folk är tokiga som skriver på facebook att "fyy vad skönt, äääntligen fredag". Är man knas eller vad?
 
 
Men i alla fall. Fredag. Det betyder att idag har jag 20 dagar kvar av min medicinering med roaccutan. 2 veckor och sex dagar. Helt jävla underbart! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
 
Tycker däremot att jag haft lite motgång nu under de senaste två veckorna. Alla biverkningar är som de varit de senaste månaderna - ont i rygg och nacke, torra läppar och ögon, dålig syn i mörker osv - men de senaste två veckorna har jag fått små finnar/sår som inte dykt upp tidigare. Är lite misstänksam och är rädd för eventuell inflammation igen, för det vill jag absolut inte. Hoppas verkligen det försvinner snarast.
 
För övrigt är jag bara glad att det är 20 dagar kvar av detta. Längtar som sjutton! (givetvis endast om dessa små sår försvinner, vilket jag verkligen verkligen hoppas)