13 veckor roaccutan

 
 

Tretton veckor på roaccutan. Inte ens halva behandlingstiden än. Idag och de senaste dagarna har det sett riktigt bra ut, men med tanke på de senaste veckornas upp och nergångar så sitter jag mest och väntar på att det ska bli sämre igen.

Har inte så ont i ryggen, men nacken värker som vanligt. Inget näsblod, men torra öron och ögon. Öronen gör inte ont längre heller. 

Idag var jag hos min läkare igen. Han hade samlat ihop hela läkarteamet, så det var fem pers som stod och tittade på mig samtidigt, samt en eftersläntrare. Kände mig som en apa på ett zoo, as usual, men de hjälper ju mig och alla var överens om att jag äter rätt medicin och att det kommer bli bra. Det finns tydligen fall där hudproblemen inte blivit bra förrän en månad EFTER avslutad roaccutankur, så jag som inte ens ätit halva tiden ska inte misströsta. 

Däremot bör jag sluta äta mina cerazette (p-piller), för de ska tydligen förvärra acnen? (fan vad sur jag blir, var sjukt tydlig med att jag har hudproblem och att de måste ge mig något som inte försämrar det) Min läkare skulle i alla fall skicka en remiss så att vi kan fixa detta. 

För övrigt håller jag fast vid att äta roaccutanen i fast tro på att det kommer att hjälpa. Jag tror stenhårt på det, vad som däremot är jobbigt är alla dessa "up and downs". Snälla låt mig ha fin hy på balen och studenten??? Och resten av livet???? Tack.

11 veckor roaccutan

 
 
Vecka elva. Nu har det snart gått tre månader, sex månader plus en vecka to go. Bara för att jag skrev att jag inte haft andra biverkningar än ont i leder och muskler samt torr hy med allt vad det innebär (det vill säga torr inuti öronen och i ögonen samt näsan också), så fick jag naturligtvis störtnäsblod ett par gånger denna vecka. Är förkyld och så fort jag snyter mig är snoret typ rosa av små små blödningar (förlåt för informationen, hehe)(ja, oh my god, busted, jag kollar på mitt snor).

Har som vanligt ont i nacke och rygg för den mesta av tiden. Idag var dock ett undantag för flera veckor, så jag tycker att det är perfekt att rida en sväng. Inget hårt, inget jobbigt, inget som kommer göra ont. Allt går skitbra tills köttgrytan till häst som jag satt på får för sig att göra en 180-gradersvändning på ytan av en femkrona och tiden 0,00001 sekunder. Detta händer sedan ytterligare fyra gånger under ridturen. Snacka om whiplash?! Fyfan vad ont jag har i nacken nu säger jag bara. Blir nog inge ridning imorgon (fast hoppas kan man ju, och det gör jag verkligen). 

Har dock fått tillbaka lite sår i ansiktet och funderar på om det är ett nytt bakterieangrepp? Kastade i mig penicillin i morse och vid middags i alla fall (hoppas nu verkligen det ÄR bakterier i så fall (men att de snabbt motas tillbaka), för annars är det fan inte bra för kroppen att äta penicillin). Mejlade också min doktor och väntar på svar. Det får fan inte bli värre igen, då vet jag inte vad jag tar mig till. Då bryter jag nog ihop.

Annars är väl allt som vanligt. Tryck över bröstet när jag lägger mig ner då och då, oftast värre om jag rört på mig mycket, "tränat" under dagen. Ibland ger knäna upp och jag kan knappt gå. Ibland har jag så ont i ryggen att jag inte kan resa mig upp från liggande läge på ett normalt sätt. Men oftast är det åtminstone en ganska "okej" och lite diffus smärta som man kan glömma om man bara fokuserar på annat.

Jag kör hårt på detta. Snälla låt det bli bra med tanke på de saker jag offrar.